Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Політехніка барвиста, розмаїта: в Університеті відбулися виставки «Моя Політехніка» і робіт викладачів ІАРХ

20 грудня 2016, 16:13
Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»

У межах ювілейних заходів у головному корпусі університету було відкрито дві виставки – світлин «Моя Політехніка» й творчих робіт викладачів ІАРХ.

Фотовиставку, за підтримки кафедри дизайну та основ архітектури (ДОА), організувала редакція освітнього студентського тижневика «Аудиторія». На ній представлено найяскравіші моменти із життя Політехніки, візити поважних гостей, навчальний процес і дозвілля політехніків. Частина робіт взята з архіву редакції, решта – надіслані читачами нашої газети.

Про виставку творчих робіт архітекторів, яка розмістилася на стендах в актовій залі, розповів доцент кафедри ДОА Ярослав Ракочий:

– Щорічно в нас відбувається зимовий салон «Політехніка Art», але цього року ми вирішили приурочити експозицію до двохсотліття Політехніки. Її підготовка, в якій активну участь взяли й студенти – реставрували підрамники, тривала півроку. Ми обмежували учасників виставки двома роботами, та все одно відбирати було важко. Не всі з них через те, що не відповідали певним критеріям, потрапили до експозиції, що складається з двох частин. Перша частина – графічні й акварельні твори, на яких зображені корпуси Львівської політехніки. Друга – суто творчі роботи викладачів в основному кафедри дизайну та основ архітектури, а також кафедр містобудування й архітектурного проектування. Своє бачення Політехніки представили яскраві акварелісти Ігор Юрченко, Сергій Мільчевич, Ольга Лисенко й Ольга Оконченко. Ректор висловив ініціативу провести аукціон, тож, можливо, їхні роботи залишаться в Політехніці.

Решта робіт дуже багатогранні. Ми намагалися їх приурочити до ювілею – брали пейзажі, оскільки університет має потопати у квітах, то робили акцент і на натюрмортах з квітами… Тут представлена як графіка, так і живопис, є навіть в’язана Політехніка, до якої всі хочуть доторкнутися (колеги жартували, що це еко-програма з утеплення житла), від Олександри Диди. Цікаву графіку подав Василь Кузьмич – зобразив оперного співака Василя Сліпака, який загинув на передовій, – неможливо було не виставити цю роботу, хоч вона і не стосується свята. Крім цього, хочу відзначити щирі й професійні фото Богдана Посацького й Андрія Павліва.

З ініціативи директора нашого інституту Богдана Черкеса й завідувача кафедри ДОА Світлани Лінди Видавництво Львівської політехніки видало цикл листівок акварельних корпусів. Якщо вистачить фінансів, видамо ще й каталог.