Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Представниця кафедри ЗМД взяла участь у консультаційній сесії Національного Еразмус+ офісу в Україні

24 листопада 2016, 13:06
Кафедра ЗМД Львівської політехніки

14 листопада 2016 року на запрошення Національного Еразмус+ офісу в Україні (м. Київ) заступник завідувача кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності з міжнародної співпраці Катерина Дзюбіна взяла участь у консультаційній сесії для виконавців проектів Жан Моне.

Консультацію провела Іоанна Пешч-Конопка, менеджер проектів Жан Моне Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА, м. Брюссель) та команда НЕО в Україні за участі представників Міністерства освіти і науки України. Захід було присвячено особливостям впровадження, реалізації та звітування за проектами, фінансування яких відбувається за підтримки фонду Жана Моне.

Особливу увагу учасників привернули роз’яснення щодо шляхів уникнення університетами подвійного оподаткування у випадку отримання міжнародних грантових коштів, процедур бюджетування та формування відповідних звітів, принципів уникнення подвійного фінансування та особливостей реалізації стратегій дисемінації.

Отримані знання та досвід будуть використані кафедрою зовнішньоекономічної та митної діяльності в подальшій роботі за проектами фонду Жана Моне та ЕРАЗМУС+ загалом. Матеріали (зокрема щодо рекомендації щодо законодавчої бази впровадження проектів та шляхів оптимізації оподаткування) для охочих впроваджувати Erasmus+ в Національному університеті «Львівська політехніка» можна отримати за посиланням, розміщеним на сторінці кафедри ЗМД у мережі Фейсбук.

Довідка

В межах Міжнародного виміру програми ЕРАЗМУС+ Україна є країною-партнером (partner-country), а відтак Національний університет «Львівська політехніка» отримав можливість брати участь у конкурсах відкритих для всіх країн-партнерів. Головними цілями програми ЕРАЗМУС+ є удосконалення навичок і здатності до працевлаштування студентів та сприяння конкурентоспроможності європейської економіки, покращення якості викладання та навчання, виконання Стратегії модернізації вищої освіти в країнах-членах програми та розвиток потенціалу країн-партнерів, посилення міжнародного виміру у програмі ЕРАЗМУС+, підтримка Болонського процесу та діалогу щодо політики у стратегічних країнах-партнерах. Окремо програмою ЕРАЗМУС+ передбачено сприяння активізації викладання та дослідження євроінтеграційного дискурсу, досконалості євроінтеграційних студій, залучення вищих навчальних закладів до дослідження євроінтеграційних процесів та поширення ідей Об’єднаної Європи. Зазначений напрям реалізується за підтримки фонду Жана Моне.