Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Про подолання стереотипів крізь призму фаховості: політехніки беруть участь у «Програмі національних обмінів»

12 грудня 2016, 14:57
Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»

Кафедра адміністративного та фінансового менеджменту Львівської політехніки взяла участь у «Програмі національних обмінів», яку фінансують Євросоюз та Національний фонд підтримки демократії (США), а саме у заході «Напрями усунення міжрегіональних стереотипів серед студентства». З цієї нагоди відбулася поїздка політехніків до Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара.

У заході взяли участь студенти-магістри Леонід Шалашний, Олександра Максимова, які навчаються на спеціалізації «Публічне управління та адміністрування», а також викладачі – Олена Білик і Оксана Химич.

У сучасних умовах становлення нового, демократичного та європейського суспільства України виникає нагальна необхідність згуртовувати й об’єднувати молодь та студентство з різних регіонів для налагодження дружніх зв’язків та напрямів співпраці задля подолання стереотипів та розвіювання міфів про мешканців східних та західних областей України шляхом впровадження новітніх методів в освітньо-виховний процес.

Політехніки приїхали до дніпровського вишу з наміром донести інформацію про важливість подолання упередженого ставлення між мешканцями різних регіонів та необхідність формування відкритості, довіри, демократичності поглядів та доброзичливості саме між молодим поколінням єдиної країни. Львівські студенти Олександра Максимова та Леонід Шалашний, які стали вимушеними переселенцями з Криму та Слов’янська, поділилися досвідом адаптації до нового середовища.

Відбулася модерована дискусія між студентами та викладачами на тему «Умови та причини виникнення стереотипів та шаблонів особистої та регіональної відмінності мешканців України: перспективи і шляхи їх зміни та подолання». А у пізнавально-розвиткових іграх Marshmallow (побудова з командою найвищої вежі), Кanban-Pizza (формування успішної та злагодженої команди), ділова гра на формування лідерських якостей «Лідерство – запорука успіху» львівські та дніпровські студенти проявили знання зі спеціальності, за якою навчаються. Для гостей із Політехніки провели екскурсії Дніпром та університетом О. Гончара.

– Під час цього візиту ми говорили про позитивні відмінності між мешканцями різних регіонів і національну єдність українців. Усі погодилися з тим, що зміни, які тепер відбуваються у напрямку українізації, декомунізації, потрібно було здійснювати значно швидше, – підсумовує Оксана Химич.