Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Старий дуб біля головного корпусу Львівської політехніки претендує на звання пам’ятки природи

1 квітня 2016, 10:51
За матеріалами сайту «Львівські новини»

На деякі насадження Львова влада міста нарешті звернула увагу і вирішила подбати про їхнє збереження. 25 рідкісних дерев у місті претендують на звання пам’ятки природи.

– У Львові багато рідкісних екзотичних дерев, і ми не хочемо, щоб вони стали жертвами реконструкції міста, яке постійно розбудовується, – пояснив Андрій Галушка, начальник управління екології та благоустрою міськради. – Загалом ми вибрали 10 локацій із цінними зеленими насадженнями, а самих дерев буде 25.

Деякі з цих дерев досягли поважного віку. Наприклад, дуб на території головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» має діаметр близько двох метрів – це означає, що йому може бути 150–200 років, і це дерево може виявитися одним з найстаріших у місті.

Серед дерев, які пропонують оголосити пам’ятками природи у Львові, – бук на площі Святого Юра, чотири дерева гінкго (на Франка, 122, Шота Руставелі, 5, на території школи № 9 та Львівського університету ветеринарної медицини і біотехнологій), дуби на вулиці Вернадського, 8, і біля головного корпусу Львівської політехніки, сосна Веймутова (коло обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, вул. Коновальця, 47), метасаквої поряд з головним корпусом Львівського національного університету імені Івана Франка і на території центру творчості дітей та юнацтва біля озера.