Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студент Інститут геодезії Львівської політехніки Іван Брусак: успішна молодь – традиція профбюро ІГДГ

21 грудня 2016, 08:52
Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»

Молодіжна спільнота Львівської політехніки особлива тим, що завжди на зміну найактивніших та найдієвіших, які завершують навчання, приходять не менш цікаві молоді люди, готові «гори перевертати». Інститут геодезії має вже кілька поколінь студентських лідерів, які не лише вміло координують роботу зі своїми колегами в інституті, а й стають надійною опорою у розвитку загальноуніверситетських органів студентського самоврядування.

Іван Брусак, голова профбюро ІГДГ, свою діяльність у колегії студентів розпочав практично з першого курсу. До обрання головою інститутського профбюро тривалий час працював пліч-о-пліч із тодішнім очільником Анатолієм Надольським, був його заступником. Тож разом формували команду, з якою встигли напрацювати спільні цікаві проекти.

– До нашого профбюро входить півсотні осіб. Для ІГДГ цього цілком достатньо, щоб добре контактувати зі студентами – в кожній академічній групі є хтось із активістів. Тож студенти знають, чим ми займаємося, що через нашого представника можна звертатися чи за допомогою, чи з ініціативами. Студенти щораз більше довіряють нам. Часто якраз через приклад своїх знайомих чи друзів звертаються до нас. Вони бачать, що справді є можливість отримати матеріальну допомогу чи реалізувати щось для них цікаве, – розповів молодіжний лідер.

Загалом, як зрештою в кожному інституті, студенти-геодезисти розвивають свою діяльність у кількох напрямах. Найулюбленіші, звичайно, – культмасовий і спортивний.

– Організовуємо дуже багато різних заходів. Традиційними вже є змагання з настільного тенісу, двічі на рік проводимо футбольні матчі (цьогоріч цей турнір присвятили пам’яті свого товариша Романа Подайка, який трагічно загинув минулого року на День студента, і надалі він носитиме ім’я цього хлопця). До 200-ліття Політехніки приурочили спільний викладацько-студентський турнір із бадмінтону, настільного тенісу, шахів і баскетболу. Навесні плануємо започаткувати спільні походи в гори, – додав Іван. – Щодо культмасових заходів, то крім постійної участі в загальноуніверситетських фестивалях, маємо декілька інститутських: «Таланти першокурсників, «Міс геодезії, «Що? Де? Коли?».

Ще один напрям роботи, над яким працюють у студентському профбюро ІГДГ – наука. Разом із очільником Ради молодих вчених Інституту геодезії Ігорем Савчином активісти профбюро всередині грудня планують організувати всеукраїнську конференцію, до участі в якій максимально залучать студентів не лише своєї спеціальності, а й максимально наближених професій. Головна мета такої діяльності – зацікавити студентську молодь до наукової роботи, налагодити тіснішу співпрацю між ними та викладачами. Тим більше, як наголосив мій співрозмовник, що серед геодезистів є чимало старанних студентів і багато викладачів, готових працювати з молоддю.

– Я навчаюся на відмінно. Вступаючи в інститут, мав найкращий рейтинг і за чотири роки отримав лише одну четвірку – з практики. Завжди вчу передовсім те, що мені цікаво, багато часу приділяю самоосвіті. Вільного часу практично не маю: намагаюся збалансовувати все так, щоб бути успішним і в навчанні, і в громадській роботі, бо, окрім того, що мені це подобається, ще й здобуваю чималий досвід. Нещодавно почав вивчати програмування, щоб краще опанувати свій фах, – поділився думками Іван Брусак. – Однозначно, не достатньо ходити лише на пари, бо технології постійно і досить стрімко розвиваються. В нас є багато добрих викладачів, у яких справді дуже насичені лекції та практичні заняття, вони постійно оновлюють матеріал, багато з них працюють із передовими програмами і вміють їх чудово пояснити. Ходжу на пари з великим задоволенням, завжди задаю багато запитань, як і мої колеги. Часто пари відбуваються у формі діалогу, тож, врешті, маємо можливість дізнаватися саме те, що нас цікавить у межах нашої спеціальності. І це ще один плюс до якісної освіти, особливо, зважаючи на те, що в цій сфері в Україні є куди розвиватися.