Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студенти Варшавського університету здійснили свій «Крок до України» в МІОК Львівської політехніки

20 квітня 2016, 15:43
МІОК Львівської політехніки

15 квітня 2016 року в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» відбувся семінар та майстер-клас з українознавства для студентів, які вивчають україністику у Варшавському університеті.

На офіційному відкритті семінару, яке відбулося в аудиторії 204 головного корпусу Львівської політехніки, гостей з Варшави привітав проректор з науково-педагогічної роботи Університету Роман Корж та директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська. Від імені польської делегації виступила Зузанна Барц, яка розповіла про українознавчі студії у Варшавському університеті, зацікавлення студентів і висловила подяку МІОКу.

Наукові співробітники МІОКу Галина Темник та Богдан Сиванич презентували проекти Інституту, завдяки яким можна вивчати українську мову як іноземну, – навчальний сайт «Крок до України» та Літню школу українознавства «Крок до України».

Завершилася урочиста частина заходів екскурсією головним корпусом Львівської політехніки, яку провів Богдан Сиванич. Під час екскурсії студенти оглянули Галерею ректорів Львівської політехніки, відвідали Актову залу та вшанували пам’ять професорів, загиблих на Вулецьких пагорбах у 1941 році.

Після екскурсії гості з Варшави були поділені на групи відповідно до рівня володіння українською мовою і вирушили до Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, де україністи МІОКу провели навчальні заняття та семінари з української мови як іноземної. На заняттях студенти мали змогу більше довідатися про Україну, навчитися нових українських слів і зворотів, поспілкуватися на тему української політики, побавитися в цікаві мовні ігри.

На завершення гості з Варшави взяли участь у майстер-класі українських танців у Народному домі «Просвіта» Львівської політехніки, на якому не лише дізналися про найбільш популярні українські народні танці, а й спробували їх затанцювати.