Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Львівській політехніці в рамках Local Event on Education обговорили проблеми освітньої системи

18 квітня 2016, 12:32
За матеріалами Львівської газети

14 квітня 2016 року представники львівського осередку міжнародної студентської організації BEST уперше провели обговорення проблем освітньої системи Національного університету «Львівська політехніка» в європейському форматі – воркшопі – в рамках проекту під назвою Local Event on Education.

До участі в проекті запросили свідомих проблем освіти студентів-активістів, викладачів та представників компаній, які мали змогу визначити актуальні проблеми кожної з присутніх сторін, а також спільно знайти способи їхнього розв’язання. Координували роботу експерти-фасилітатори з міжнародним досвідом створення інноваційних освітніх систем.

Двадцятьох чотирьох учасників розділили на чотири команди. Вони мали 7 годин для обговорення наболілих освітніх питань.

Після активних обговорень та спільних напрацювань кожна команда презентувала своє бачення конкретної проблеми в університетській освіті та шляхи її практичного розв’язання. Було запропоновано створення інформаційної платформи для комунікації, здійснити оновлення освітніх програм, залучаючи механізм «викладачі – студенти – бізнес». Серед висловлених ідей – запровадження курсових робіт на тематику та за завданнями, запропонованими компанією, аби студент навчився розв’язанню ситуаційних проблем компанії чи створенню нових бізнес-ідей.

Подія перевершила очікування організаторів, додала мотивації та ентузіазму учасникам і гостям проекту.