Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Львівській політехніці відбулась зустріч із доктором філології архиєпископом Ігорем Ісіченком

16 травня 2016, 15:10
Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Днями у Національному університеті «Львівська політехніка» в межах авторського проекту Ірини Фаріон «Від книги до мети» відбулася творча зустріч із відомим літературознавцем, доктором філології архієпископом Полтавським і Харківським Ігорем Ісіченком.

Представляючи гостя, Ірина Фаріон розповіла про його значний внесок у розвиток української літератури.

Духовний пастир свій діалог з львів’янами розпочав із притчі «Про таланти», де йдеться про те, що ми маємо таланти у формі національної спадщини. Тому людина, яка не здатна духовно напружуватись, читати літературу й інтерпретувати її, зазнає невдачі і деградації. «Наші сучасники, – наголошував архієпископ Ігор Ісіченко, – на жаль, «харчуються» напівфабрикатами, не читаючи складних текстів».

Під час зустрічі владика разом із директором харківського видавництва «Акта» Галиною Федорець презентував львів’янам свої книги «Києво-Печерський патерик», «Слово. Символ. Ритуал» та «Духовні виміри барокового тексту», принагідно згадуючи про те, що саме з літератури бароко формувалась національна ідентичність українського народу.

На завершення гість відповів на численні запитання слухачів. Йшлося, зокрема, про його ставлення до стосунків між вчителями та учнями, роль батьків у формуванні ціннісних орієнтирів дітей, об’єднання українських церков тощо.