Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Успішне п’ятиріччя: кафедра адміністративного та фінансового менеджменту відсвяткувала перший ювілей

25 листопада 2016, 08:50
Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»

Кафедра адміністративного та фінансового менеджменту Інституту адміністрування й післядипломної роботи 17 листопада відсвяткувала своє перше 5-річчя. З цієї нагоди на урочисте засідання прийшли її випускники та працівники, які свого часу працювали на кафедрі, і ті, хто нині творить її історію.

Відкрив імпрезу завідувач кафедри професор Назар Подольчак. Він зробив короткий екскурс у минуле і сучасне кафедри, поділився планами на майбутнє. Історію кафедри творили троє викладачів. Нині їх – вже 33, з них – 4 доктори наук і професори, 17 кандидатів наук, регулярно приїжджають лектори з Німеччини, Словаччини, Норвегії, різні експерти міжнародних організацій.

Середній вік – викладацького складу – 30 років, тож є великий потенціал для зростання. Креативними є й студенти, які навчаються на різних освітньо-професійних програмах. Разом із керівником кафедри і молодіжним викладацьким ядром вони створюють різні громадські організації, стартапи, успішні освітньо-бізнесові проекти, програми, курси, про які «Аудиторія» вже не раз писала.

– Ми тісно співпрацюємо з адміністраторами, керівниками, менеджерами підприємств, які розповідають студентам про сучасні проблеми та шляхи їх вирішення, – розповідає завідувач кафедри. – Це дозволяє поліпшувати знання і навики студентів, підсилює їхню мотивацію до навчання (переможці різних конкурсів безкоштовно їздять за кордон, чимало студентів знаходять місце праці). Нам же допомагає поліпшувати навчальні програми, осучаснювати підручники, розвивати викладацькі кадри. Маємо гранти від DAAD, возимо студентів на двотижневе стажування за кордон. Наші студенти отримують подвійні дипломи (наш і Словацького університету сільського господарства). Підписано угоди із зарубіжними партнерами. Різноманітно, креативно проводимо пари, квести, тобто щоразу шукаємо неординарні підходи до навчального процесу.

Ювілярів привітали ініціатори створення кафедри: проректор з науково-педагогічної роботи Олег Давидчак, директор ІНЕМ Олег Кузьмін, перший директор тодішнього ІПДО Василь Якубенко, нинішній директор ІАПО Віктор Яськов та інші. Вони побажали колективу разом із очільником створити ще багато цікавих проектів і підготувати фахівців.