Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В Університеті відбулася презентація книги Миколи Томенка «Україна: історія Конституції»

19 травня 2016, 17:46
Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Модератор заходу директор інституту Ірина Ключковська представила гостя. Наголосивши, що присутні матимуть змогу познайомитися з Миколою Томенком не лише як політиком, а й як із науковцем.

Гість, розповідаючи про задум написати подібну книгу, назвав основні етапи формування і розвитку конституцій України від княжої доби до сучасного періоду. Її основна ідея, за словами Миколи Томенка, є така: «Наша історія дає відповіді на багато запитань, просто треба її знати і вміти аналізувати, щоб не допуститись помилок минулого». Автор вважає, що Україна має бути унітарною за правовим статусом і сильною у міжрегіональному самоврядуванні, тоді її чекає світле і мирне майбутнє.

Під час презентації Микола Томенко розповів про акції, організовані фондом «Рідна країна», серед яких – «Пізнай Україну», «ЕтноЛіто», «Спортивні ігри України», згадав про серію фільмів «7 історико-архітектурних чудес України», «7 чудесних туристичних маршрутів України» тощо.

Гостями цього заходу були також голова Фонду муніципальних реформ «Магдебурзьке право» Михайло Поживанов та випускник Львівської політехніки, доктор економічних наук Степан Давимука, який звернувся до студентів з проханням глибоко вивчати свій фах і бути сильними обраному фахові. Як приклад для наслідування він назвав Миколу Томенка та Михайла Поживанова, які є фахівцями у своїй сфері, але водночас – різносторонніми людьми.