Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Важливо – уміти себе представити: в Університеті започатковують проект із адаптації молоді до ринку праці

4 травня 2016, 09:14
Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»

Відділ працевлаштування та зв’язків із виробництвом і кафедра менеджменту персоналу та адміністрування започатковують проект «Навчаючись, навчаємо: адаптація молоді до ринку праці».

Відтак студенти кафедри менеджменту персоналу та адміністрування проводитимуть презентації студентам різних спеціальностей Політехніки. Дебютна зустріч відбулася з третьокурсниками кафедри ЕРАТ. Студенти Ярина Дмитришин, Максим Левко й Андрій Маргітич провели семінар «Самопрезентація на ринку праці». Для знайомства запропонували досить таки нетипову форму – назвати себе й сказати, з яким мультиплікаційним героєм студент себе асоціює та аргументувати свій вибір.

– Це завдання наші тренери обрали не випадково, адже йдеться про самоперевірку асоціативного мислення, – зауважує провідний спеціаліст відділу працевлаштування та зв’язків із виробництвом, асистент кафедри МПА Світлана Гладун.

Студенти-економісти розповіли студентам-ремонтникам про те, як правильно скласти резюме та про особливості його написання, чому не радять копіювати резюме з інтернету, лише вставляючи дані про себе, дали багато важливих практичних порад про те, як створити таке резюме, щоб воно помітно вирізнялося з-поміж багатьох. Далі йшлося про співбесіду по телефону та співбесіду віч-на-віч – психологічне налаштування, зовнішність, уміння представити свою компетентність.

Надалі студенти кафедри МПА планують тренінги з тайм-менеджменту, правил успішного проходження співбесіди тощо. Як наголосила Світлана Гладун, така співпраця корисна для обох сторін, адже майбутні фахівці з менеджменту набувають досвіду проведення тренінгів, а їхні слухачі – практичних знань, без яких не обійтися при працевлаштуванні.