Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

З ініціативи кафедри обліку та аналізу у Львівській політехніці відбулася регіональна нарада-семінар

9 березня 2016, 11:11
Кафедра обліку та аналізу Львівської політехніки

У 2016 році абітурієнти вступатимуть у вищі навчальні заклади за новими спеціальностями, що потребує розроблення відповідних навчальних планів. Кафедра обліку та аналізу Національного університету «Львівська політехніка» виступила ініціатором проведення регіональної наради-семінару з формування навчальних планів для нової спеціальності «Облік і оподаткування», яка відбулась 26 лютого 2016 року.

У нараді-семінарі взяли участь науковці зі Львова, Луцька, Івано-Франківська, Хмельницького, Тернополя, Рівного, Ужгорода, Мукачева, а також представники коледжів Львівської політехніки. Учасників привітали завідувач кафедри обліку та аналізу проф. А.Г. Загородній, директор інституту економіки і менеджменту проф. О.Є. Кузьмін.

Про нормативне забезпечення формування навчальних планів у Львівській політехніці, ліцензування та акредитацію спеціальностей доповів начальник навчально-методичного відділу Львівської політехніки В.М. Свірідов. Доцент Г.І. Кіндрацька розкрила особливості формування навчальних планів підготовки бакалаврів та магістрів з обліку та оподаткування у Львівській політехніці, а у Львівській комерційній академії – її ректор проф. П.О. Куцик. Для порівняння інформації проф. Й.Я. Даньків навів особливості структури і змісту навчальних планів підготовки бакалаврів та магістрів з фінансів та обліку в університеті «КОРВІНУС», Будапешт, Угорщина. Проф. А.Г. Загородній охарактеризував особливості формування навчальних планів магістрів, які здобувають освіту за освітньо-науковими програмами.

Спеціально для цієї наради-семінару шеф-редактор газети «Все про бухгалтерський облік» О.Г. Степовий провів опитування серед працедавців щодо основних компетенцій, які висувають до претендентів на посади бухгалтерів.

Завершилась нарада жвавою дискусією та обміном думками.