Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Завідувач кафедри міжнародної інформації Університету взяв участь у роботі круглого столу в Івано-Франківську

1 листопада 2016, 10:22
Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки

27 жовтня 2016 року завідувач кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Національного університету «Львівська політехніка» професор Василь Гулай взяв участь у роботі круглого столу «Сучасна Галичина в етнополітичному вимірі», що відбувся в Івано-Франківську.

Завдяки зусиллям науковців і викладачів Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника та Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса НАН України відбулась фахова дискусія навколо внутрішньо- та зовнішньополітичних ризиків для національної безпеки України та Центрально-Європейського регіону загалом через інспірацію Росією етнополітичної конфліктогенної проблематики в Галичині.

У цьому контексті зацікавлення викликала доповідь завідувача кафедри міжнародної інформації Львівської політехніки професора Василя Гулая на тему «Регіональна ідентичність мешканців Галичини та «галицький автономізм»: сучасні культурно-комунікаційні інтерпретації та новітній громадсько-політичний досвід», яка, крім наукового-теоретичного контексту, можливості врахування результатів дослідження під час підготовки відповідних проектів політико-правових рішень, також стане предметом розробки викладачами і студентами у межах спеціалізації «Міжнародна інформація» спеціальності 055 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», підготовку за якою кафедра МІ здійснює з 2016 року.