Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Для якісного навчання: представники німецьких фірм провели в ІІМТ презентації навчальних програм і обладнання

30 листопада 2017, 15:28
Тетяна Пасович, тижневик «Аудиторія»

На кафедру автомобілебудування Інституту інженерної механіки та транспорту 21 листопада завітали представники німецьких фірм THEPRA й Hanser-Verlag. Маркус Габбель та Ян Дзюрка (із синхронним перекладом професора Любомира Крайника) провели лекції-презентації навчальних програм і обладнання та видавництва посібників.

Менеджер фірми THEPRA (займається навчальним приладдям) Маркус Габбель докладно презентував для студентів 3–4 курсу навчальні програми для моделювання в автомобілях та обладнання для навчання.

Ян Дзюрка презентував дидактичні матеріали, пов’язані з автомобільною промисловістю. Компанія також видає економічну літературу тощо, відтак відбулася зустріч із директором видавництва Львівської політехніки Іваном Паров’яком щодо подальшої співпраці.

Завідувач кафедри автомобілебудування доцент Орест Горбай вважає, що ці компанії можуть допомогти підготувати студента такого рівня, який міг би надалі працювати на провідних підприємствах автомобільної промисловості. Їхня продукція базується на найновіших моделях, щоб ті системи можна було відтворити на автомобілях із найвищою якістю, адже в автомобільному світі все дуже швидко змінюється.

– Це не сама установка, вони дають ще начинку, електроніку – то дуже важливо, – вважає Орест Зенонович. – Ми спробуємо взяти участь у якихось програмах розвитку (наприклад, «Еразмус»), щоб мати можливість закупити такі засоби для навчання. Хочемо підшукати хороших студентів, які добре знають іноземну мову, трохи їх довчити. От цього року четвертокурсник Михайло Щокін їздив на навчання до Німеччини. Торік він переміг на олімпіаді з деталей машин. І зараз пан Маркус Габбель допомагає нам підшукати для нього магістерські курси в Німеччині. До речі, двоє наших випускників працевлаштувалися там – один на BMW, другий у ще одному автомобільному концерні.