Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

«Гаудеамус» – спів і музика для душі: хорова капела студентів Університету зробила пісенні дарунки колегам із КПІ

11 грудня 2017, 15:25
Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»

Народна академічна хорова капела Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відсвяткувала 70-річчя сценічної діяльності. До музичних вітань долучилися і студенти Львівської політехніки – народна хорова капела студентів «Гаудеамус» привезла до столиці пісенні подарунки.

Народна академічна хорова капела НТУУ «КПІ» від часу створення і дотепер пройшла складний шлях. Її репертуар розмаїтий – класичні хорові твори, духовна музика, українські народні пісні й багато сучасних. Як і «Гаудеамус», вона намагається знаходити в творчості щось нове, не спинятися на досягнутому. Кілька років тому колектив гостював у Львівській політехніці.

Ювілейний концерт капели КПІ, якою диригувала Юлія Дума, відбувся в залі засідань Вченої ради в першому корпусі київського університету. Основу виступу складали духовна музика й твори сучасних композиторів. «Гаудеамус» запропонував слухачам українську народну пісню «Ой на горі сніг біленький» і коломийку в обробці Миколи Гобдича, яка супроводжувалася ударними й шумовими ефектами. Публіка сприйняла виступ львівського колективу дуже позитивно, а виконання коломийки викликало емоційний резонанс і вигуки «браво». Після концерту, на якому було багато гостей, зокрема ректор Національної музичної академії Володимир Рожок і головний керівник капели «Думка» Євген Савчук (високо оцінили виступ «Гаудеамуса»), відбулася спільна вечірка. Наступного дня для львів’ян організували екскурсії визначними місцями Києва.