Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Книжка Видавництва Львівської політехніки увійшла до короткого списку рейтингу «ЛітАкцент року – 2016»

10 січня 2017, 13:53
За матеріалами сайту «ЛітАкцент»

Оголошено підсумки книжкового рейтингу «ЛітАкцент року – 2016». У номінації «Літературознавство» до короткого списку із 5 видань за версією критиків – авторів «ЛітАкценту» увійшла книжка Неборак Віктор. Іван Франко: вершини і низини (інтерпретації вибраних віршів, циклів і поем зі збірки «З вершин і низин»), яка побачила світ у Видавництві Львівської політехніки.

Церемонія нагородження відбудеться 27 січня 2017 року в київській книгарні «Є». Переможцем буде одна книжка в кожній із номінацій, остаточний вибір здійснюватиме експертне журі в день нагородження.

Для довідки

Книжка «Іван Франко: вершини і низини (інтерпретації вибраних віршів, циклів і поем зі збірки «З вершин і низин»)» Віктора Неборака вийшла до Форуму видавців у Видавництві Львівської політехніки. На 222-х сторінках – докладна філологічна аналітика. В полі зору опинилися образна й композиційна системи, символічність як багато разів інтерпретованих творів «Гімн» і «Каменярі», так і майже неінтерпретованих «Ботокуди» та «Жидівські мелодії».

Нещодавно Віктор Неборак презентував своє видання про Франка у студентській бібліотеці Львівської політехніки.