Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Команди Університету – серед переможців відкритих змагань за Кубок Львівщини з вільної боротьби серед студентів

29 листопада 2017, 11:23
За матеріалами ІА «Вголос»

У Львові визначили переможців фінальних змагань Відкритого Кубка з вільної боротьби серед студентських команд вищих навчальних закладів.

У фіналі спортсмени змагалися між собою «стінка на стінку» як серед чоловіків, так і серед жінок. Змагання проводились у десятьох вагових категоріях. 4 команди-фіналісти визначили за підсумками відбіркових змагань, які відбувались у вересні – жовтні 2017 року.

У підсумку «золото» відкритого Кубку Львівщини з вільної боротьби серед чоловічих студентських команд вдруге поспіль виборола збірна Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. У фіналі ветеринари здолали студентську збірну Львівського державного університету фізичної культури з рахунком 8:2. У поєдинках за третє місце команда хлопців Національного університету «Львівська політехніка» перемогла команду Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного з рахунком 7:3 та здобула бронзові нагороди.

Вперше цього року розіграли кубок і серед жінок. У фіналі команда Національного університету «Львівська політехніка» поступилася суперницям з Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького з рахунком 3:7.

Організатори зазначають, що такі змагання дають змогу більше популяризувати цей вид спорту серед молоді.

– Популяризація боротьби як виду спорту у вишах є дуже важливою, саме тому чотири року тому ми зініціювали проведення першого турніру у форматі «стінка на стінку». Турнір став традиційним і більш видовищним, ніж класичні чемпіонати з вільної боротьби. Впевнений, що майбутнє за такими альтернативами, адже вболівальники хочуть видовищ, а спортсмени – динаміки, – зазначив співорганізатор змагань, начальник Львівського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, старший викладач кафедри електронних обчислювальних машин Національного університету «Львівська політехніка» Анатолій Ігнатович.