Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівські політехніки завдяки благодійній ініціативі «Розфарбуй лікарню» тішать маленьких пацієнтів

30 січня 2017, 11:04
За матеріалами ІА «Дивись.info»

Дитячі лікарні Львова потрохи оживають. Завдяки благодійній ініціативі «Розфарбуй лікарню» чимало медичних закладів міста зараз нагадують казковий світ зі своїми героями – як справжніми, так і вигаданими.

Додати фарб у життя діток, які перебувають на лікування, небайдужі львів’яни вирішили більше року тому. Незвичну для України ініціативу у нашому місті із задоволенням підхопили не лише професійні художники, але й студенти кількох вишів, зокрема Національного університету «Львівська політехніка».

За словами художників, творити для діток, які перебувають у лікарні, – саме задоволення. Адже кожна композиція має не просто просвітницьку, але й благодійну мету – викликати у маленьких пацієнтів позитивні емоції. Тож дуже часто за пензлі бралися не тільки відомі митці, але й молоді автори.

– Якщо у групі є 18 людей, то всі долучилися. Вони всі відгукнулися і хочуть продовжувати. Вже навіть знайшли собі продовження всіх тих робіт: хтось і надалі робитиме «Дюймовочку», хтось – про «Лиса», хтось – про зайчиків. Всі шукають матеріал і дуже зацікавлені в тому, щоб продовжити ініціативу. З тих студентів дехто вже й самі мають дітей, тому знають, що таке лікарня, – каже старший викладач кафедри дизайну та основ архітектури Львівської політехніки Іванна Бучковська.
 

Фото – із сайту «Дивись.info»