Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівський учень, який набрав по 200 балів із двох предметів ЗНО, став студентом Університету

21 серпня 2017, 08:57
За матеріалами газети «Високий Замок»

Дев’ятеро випускників українських шкіл склали по два предмети зовнішнього незалежного тестування 2017 року на 200 балів. П’ятеро з них – діти з Львівщини.

Серед закладів, де найбільша кількість «двохсотбальників», – Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка (16 сертифікатів по 200 балів). А троє випускників цього ліцею набрали по 200 балів з двох предметів.

Один із них – Микола Морозов, який на 200 балів склав математику й англійську.

– З моїми 400 балами (з української мови та літератури набрав 196) я міг вступити у будь-який навчальний заклад в Україні, – каже хлопець. – Вибрав спеціальність «Інженерія програмного забезпечення» Національного університету «Львівська політехніка».

Микола з дитинства мріяв бути програмістом. За його словами, підготовка у Львівському фізико-математичному ліцеї настільки кваліфікована, що батькам не довелося наймати жодного репетитора. Микола був «відмінником» у школі, а потім і у ліцеї. А щоб скласти на найвищі бали ЗНО, сидів за підручниками і користувався онлайн-ресурсами.

До речі, нещодавно Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації Національного університету «Львівська політехніка» розпочав співпрацю із Львівським фізико-математичним ліцеєм.