Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Політехніка переймає бельгійський досвід: викладачі Католицького університету Льовена прочитали лекції в ІІМТ

17 листопада 2017, 15:25
Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»

9–10 листопада на кафедрі прикладного матеріалознавства та обробки матеріалів відбулися тематичні відкриті лекції викладачів Католицького університету Льовена (Бельгія).

У рамках програми мобільності студентів та викладачів ERASMUS+ K1 професор Петер Аррас прочитав лекції на теми «Прототипування» та «Адитивні технології». Зокрема в останній він розповів про історію та розвиток цього явища, яке, починаючи від кінця ХХ століття, набуло широкого поширення. Нині такі технології стають дедалі популярнішими: їх використовують у галузях авіа- та машинобудування, космічних технологій, будівництва й архітектури, що дозволяє зекономити вартісну сировину і здешевити виробництво на її основі. Лектор також згадав про переваги й недоліки адитивних технологій. Наприкінці лекції професор Аррас запевнив присутніх студентів, що розвиток цієї галузі в Україні залежить саме від них.

Старший викладач Кріс Пітер у рамках лекції «Невидимий світ: виклик мікроскопічних досліджень» розповідав політехнікам про можливості новітнього устатковання, призначеного для досліджування структури. Сучасне обладнання, за словами лектора, дає можливість оцінити структуру матеріалів на нанорівні, уможливлює створення матеріалів із потрібними властивостями тощо.

Гості також презентували свій навчальний заклад, у якому, до слова, упродовж 2016–2017 р. кілька студентів кафедри ПМОМ проходили семестрове навчання, а викладачі кафедри професор Зоя Дурягіна й доцент Тетяна Тепла читали лекції.