Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Політехніків запрошують до участі в Архиєрейській Божественній Літургії з нагоди Міжнародного дня студента

16 листопада 2017, 10:18
Прес-служба Львівської політехніки

16 листопада 2017 року, напередодні Міжнародного дня студента, у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія за участю владики Володимира (Груци) – єпископа-помічника Львівської Архиєпархії Української греко-католицької церкви. До спільної молитви і відкритої зустрічі з владикою запрошують студентів і викладачів Львівської політехніки.

Літургія розпочнеться о 18 годині.

Як розповідає голова Центру студентського капеланства УГКЦ о. Юрій Остапюк, вже понад десять років поспіль капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ активно душпастирюють зі студентською молоддю Львова. Початок цьому поклала Львівська політехніка, а зараз отці-капелани провадять свою діяльність в інших навчальних закладах, зокрема, у Львівському національному університеті імені Івана Франка, Національному лісотехнічному університеті України, Львівському торговельно-економічному університеті, Національному медичному університеті імені Д. Галицького та Львівському інституті медсестринства та лабораторної медицини імені А. Крупинського. Слід наголосити, що ця постійна душпастирська робота має значний позитивний вплив на молодь.

Цьогоріч Центр Студентського капеланства УГКЦ пропонує львівським студентам відзначити Міжнародний день студента у дещо інший спосіб, а саме – відсвяткувати його разом із владикою Володимиром (Груцою). Після Літургії відбудеться зустріч із ним, під час якої молодь почує духовні поради й отримає відповіді на свої запитання. Цей діалог має на меті закликати та надихнути до живого спілкування духовенства і студентської молоді.