Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Політехніків запрошують на навчання до Польщі: студенти ІНЕМ зустрілися з ректором Вищої економічної школи в Білостоку

16 листопада 2017, 12:49
Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»

1 листопада відбулася зустріч студентів Інституту економіки і менеджменту з Александром Прокоп’юком – ректором Вищої економічної школи в м. Білосток (Польща) у рамках нового проекту від соціального відділу Колегії і профкому ІНЕМ. Метою заходу було заохотити політехніків до навчання за програмою подвійних дипломів, угоду про яку було укладено між Львівською політехнікою і польською ВЕШ.

Гість розповів про навчальний заклад, яким він керує, зокрема про напрями, за якими здійснюють підготовку фахівців, а саме: економіка, безпека й гігієна праці, сільське господарство та агробізнес, практична інформатика (з’явиться наступного семестру).

– Ми співпрацюємо з великими польськими компаніями, на яких наші студенти, одночасно з навчанням, можуть офіційно працювати. До слова, ми можемо спланувати вашу програму так, аби ви могли без проблем поєднувати навчання й роботу. У нас є не лише студенти з Польщі, а й з України, Індії, Пакистану, Непалу, Білорусі та інших країн. Ми також провадимо міжнародні програми майже з усіма європейськими державами. Програма двох дипломів полягає в тому, що ви навчатиметеся шість семестрів у Політехніці, один – у нас, а диплом отримаєте подвійний, зокрема європейського зразка. Виш пропонує комфортне проживання в гуртожитку, компанії-роботодавці також можуть забезпечувати житлом, до того ж безоплатним, – розповів ректор.

Александр Прокоп’юк зазначив, що, окрім програми подвійних дипломів, співпраця білостоцької ВЕШ і Політехніки забезпечує також можливість закордонного стажування львівських викладачів.