Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Політехніків запросили до стартап-школи: в Університеті відбулася лекція від Startup School University Edition

20 жовтня 2017, 08:50
Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»

Нещодавно у начальному корпусі № 5 Львівської політехніки відбулася лекція під назвою «Вступ до Startup School: Як почати свій бізнес ще в універі?», яку організувала стартап-школа Startup School University Edition, що функціонує у рамках бізнес-інкубатора Startup Depot.

Відвідати захід міг кожен охочий, тож студенти-політехніки тим паче не оминули такої нагоди. Спікерами були Роман Зварич – керівник проекту та Іван Дмитрасевич – засновник Startup Depot. Основною метою проведення лекції стало зацікавлення і залучення молоді до участі у вже згаданому проекті Startup School University Edition.

Startup School University Edition – єдина безоплатна школа для стартаперів, студенти якої отримують можливість перейняти досвід успішних підприємців, поринути з головою у світ стартапу і відчути на собі всі реалії життя стартапера та сформувати свою бізнес-ідею. Долучитися до проекту може кожен, кому є цікавою ця тема – програма стартує 17 жовтня і триватиме впродовж двох місяців. Програма проекту передбачає сім воркшопів: формування ідеї, створення прототипу, маркетинг, ІТ-право, бізнес девелопмент, інвестиції, формування команди. До команди лекторів та менторів школи увійшли досвідчені практики технологічного бізнесу, які мають компетенції у бізнес-аналізі, маркетингу, керуванні проектами, командами та розробленні продукту. У листопаді на всіх учасників чекає презентування розроблених проектів.

– Стартап – це технологічний бізнес, який побудований на розв’язанні проблем клієнтів за допомогою технологій, апаратних приладів тощо. Наша мета – дати вам (студентам) поштовх до розуміння, як розвивати вашу ідею у стартап-бізнесі, а тим, у кого ідеї нема, – допомогти її сформулювати. На нашому курсі ми також разом розглянемо, перевіримо, проаналізуємо ваші ідеї і ще до початку їх втілення з’ясуємо, чи варто над ними працювати взагалі. Дуже часто трапляється так, що людина генерує «щось класне», розробляє його, вкладає у нього гроші, зусилля, час, а потім дізнається, що кінцевого споживача це абсолютно не цікавить. Ми будемо разом створювати невеличкі прототипи, аби вберегтися від таких ситуацій у часі повноцінної розробки проекту, – розповідає Роман.

Під час зустрічі студенти мали можливість поставити лекторам питання, поділитися своїми ідеями, обговорити їх.