Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Правова грамотність українців: в Університеті відбувся Всеукраїнський правовий диктант для львів’ян

8 листопада 2017, 09:03
Тетяна Пасович, тижневик «Аудиторія»

В Україні нещодавно вперше відбувся Всеукраїнський правовий диктант. Його ініціювала та організувала Експертна юридична служба. У Львові охочих перевірити свій рівень правової грамотності зібрали у Львівській політехніці.

– Щодня у соціумі ми стикаємося з різними ситуаціями. І не завжди у всіх правових моментах можемо собі зарадити. У зв’язку з тим компанія Expert Legal Service Ukraine, яка надає юридичні послуги, вирішила допомогти людям зрозуміти, де є правові моменти і як у них легко давати собі раду, щоб не втрачати і морально, і матеріально, – пояснила мотивацію проекту його координатор Світлана Ганусин.

За словами заступника директора ІНПП Тараса Гарасиміва, перевірити свій рівень юридичної грамотності зголосився кожен третій студент інституту (більше сотні), зареєструвалися й викладачі. А для інших охочих, які не могли взяти участь у правовому диктанті о 16.00, коли ще триває робочий день, організатори створили можливість перевірити себе онлайн.

Диктант виглядав так: учасники, які зареєструвалися, отримали бланки з варіантами відповідей. Питання (5 блоків по 10 питань – це 5 напрямів права, з якими більшість із нас стикається: здоров’я, фінанси, соціальні моменти) й чотири варіанти відповіді зачитували вголос в аудиторії та демонстрували на екрані. За кілька хвилин треба було вибрати варіант відповіді, який учасник диктанту вважає правильним, і відзначити його у своєму бланку.

Усім зареєстрованим учасникам орієнтовно за 20 днів на електронну пошту надійдуть правильні відповіді. Незалежно від результату, кожен отримає сертифікат про участь і персональну карту правового здоров’я, де буде зазначено рівень знань із різних напрямів права, а зареєструвавшись у спеціальному мобільному додатку з юридичною інформацією, – одну безоплатну юридичну консультацію.

Переможці з різних міст України отримають подарунки.