Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Представники Університету взяли участь в обговоренні теми транспортного шумового забруднення Львова

29 листопада 2017, 12:39
За матеріалами сайту Львівської міської ради

Нещодавно за ініціативи команди Інституту міста у форматі Urban Cafe відбулося публічне обговорення теми транспортного шумового забруднення Львова. Учасниками обговорення стали експерти та студенти Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, фахівці державної установи «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», мешканці міста та представники громадських організацій.

Розпочали роботу з презентацій досліджень у сфері транспортного шумового забруднення від студентів львівських університетів. Зокрема, студентка Національного університету «Львівська політехніка» Катерина Кручиніна розповіла присутнім про результати її дослідження зміни рівня транспортного шуму, що виникає на вулицях і дорогах м. Львова. Говорили, зокрема, про вулиці Сяйво, Шевченка, Городоцьку, Ст. Бандери, Луганську.

Доцент кафедри експлуатації та ремонту автомобільної техніки Інституту інженерної механіки та транспорту Львівської політехніки Роман Качмар ознайомив учасників зустрічі з основними показниками дослідження рівня транспортного шуму вулично-дорожньої мережі міста Львова, його залежністю від характеристик потоку та сучасних методах боротьби із транспортним шумом.

Після серії запитань-відповідей учасники напрацювали ідеї щодо можливих методів боротьби з транспортним шумом на території міста, говорили про методи, які можна/варто використовувати у центральній частині міста та у спальних районах Львова. Учасники обговорення виділили ключові заходи, які потрібно впровадити у Львові, щоб зменшити негативний вплив від транспортного шуму.