Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Прогресивні технології у машинобудуванні: в Університеті відбулася міжнародна науково-технічна конференція

15 лютого 2017, 13:41
Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»

Кафедра технології машинобудування Інституту інженерної механіки та транспорту 6 – 10 лютого провела VІ Міжнародну науково-технічну конференцію «Прогресивні технології у машинобудуванні», яку присвятили 200-річчю Львівської політехніки.

В її роботі, що вже традиційно пройшла на базі карпатського гірськолижного комплексу в Звеневі, взяло участь 48 науковців зі Львова, Києва, Запоріжжя, Сум, Краматорська, Харкова, Одеси, Херсона, Тернополя, Івано-Франківська та Сянока (Польща).

На пленарному і під час двох секційних засідань науковці говорили про прогресивні технологічні процеси обробки різанням, методи формоутворення і поверхневого зміцнення; металорізальні верстати з ЧПК, технологічне спорядження та інструменти; комп’ютерне проектування та моделювання технологічних процесів, CAD/CAM/ CAE та CALS-технології у машинобудуванні; технологічні методи забезпечення якості виробів; сучасні технології механоскладального виробництва тощо.

Тези доповідей учасників конференції ввійшли до Збірника наукових праць, кращі наукові роботи будуть рекомендовані до опублікування у науковому «Віснику Національного університету «Львівська політехніка», що входить до переліку фахових видань України.

– На конференції зібрався цвіт нашої галузі, тому було дуже цікаво послухати їхню думку стосовно того, що є нового в нашій галузі, над якими науковими напрямами працюють, яких досягли успіхів у технології машинобудування, які мають проблеми і які завдання ставлять перед собою на найближчий рік, – говорить голова програмного комітету, завідувач кафедри технології машинобудування професор Ігор Грицай. – Дві доповіді були присвячені докторським дисертаціям і близько десяти – кандидатським, адже наука нині інтенсивно розвивається і до неї дедалі активніше долучається прогресивна молодь. Цікаво, що розробки наших науковців часто є кращі і значно дешевші від закордонних аналогів, однак впровадження їх у виробництво й досі є проблематичне. Та ми не тратимо надії на краще майбутнє нашої університетської науки.