Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Ректор Львівської політехніки зустрівся з представниками громадської організації «Золоті Леви Чорної Сотні»

20 листопада 2017, 15:21
Прес-служба Львівської політехніки

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало зустрівся із представниками громадської організації «Золоті Леви Чорної Сотні». Створена кілька років тому в період буремних подій на Майдані Незалежності, ця добровольча організація патріотів України відіграла важливу роль у поваленні тодішнього злочинного режиму, поклавши початок формуванню громадянського суспільства у нашій державі.

Представники організації розповіли очільнику Львівської політехніки про різноманітні заходи, в яких беруть участь їхні активісти. Саме добровольчий підрозділ «Чорна Сотня» разом із побратимами захищали та захищають східні кордони України від російської агресії, вони забезпечують громадський порядок у містах і селах не тільки в зоні АТО, але й в інших куточках країни.

– Для нас, бійців бойового добровольчого підрозділу, – наголосив командир «Чорної Сотні» Тарас Мацюк, – надзвичайно важливим є те, щоб українці не забували свою рідну мову та край, де народилися. Тому ми значну увагу приділяємо просвітницькій та патріотичній діяльності, зокрема на Сході України. Завдяки нашим бійцям у Станиці Луганській почала виходити газета «Станична правда», яка викликала велике зацікавлення у місцевого населення.

Крім того, члени організації проводять різноманітні мистецькі акції, зокрема, концерти та творчі зустрічі з відомими вітчизняними літераторами й артистами. Так, «Чорна Сотня» активно долучилася до відкриття у селі Сергіївка Покровського району Луганської області пам’ятника Тарасові Шевченку, організації співочого конкурсу, що відбувся в одній із київських шкіл. До речі, переможці конкурсу отримали змогу записати власну пісню на одній із кращих звукозаписних студій Києва.

Важливий аспект діяльності добровольців – постійне опікування дітьми прифронтової зони, для яких постійно організовують змістовний зимово-літній відпочинок. Діти Луганщини змогли побувати у столиці України місті Києві, інших пам’ятних місцях. А попереду бійців «Чорної Сотні» очікує нова громадська робота і, звісно, найголовніший обов’язок – захист Батьківщини від сепаратистів та російських окупантів.

Під час дружньої розмови ректор Юрій Бобало висловив слова щирої вдячності захисникам України за їхню ратну та просвітницьку діяльність, а також впевненість у кінцевій перемозі над ворогом.