Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Роботу Інституту економіки і менеджменту на Вченій раді Львівської політехніки оцінили позитивно

1 грудня 2017, 10:59
Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки

Схвальну оцінку Інститут економіки і менеджменту отримав заслужено, адже за внутрішньоуніверситетським рейтингом серед інших інститутів Львівської політехніки він нині посідає перше місце. Тож на черговому засіданні Вченої ради Університету відбулось заслуховування та обговорення звіту директора Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту професора Олега Кузьміна. Було відзначено, що колектив цього структурного підрозділу Національного університету «Львівська політехніка» впродовж 2013–2017 років виконував значний обсяг роботи, спрямованої на активізацію міжнародної співпраці, вдосконалення навчально-методичної та наукової діяльності, поліпшення кадрового, організаційного та фінансового забезпечення, а також на розвиток матеріальної бази навчально-наукового процесу.

На Вченій раді особливо відзначили, що за останніх п’ять років понад 240 студентів пройшли навчання в закордонних вищих навчальних закладах за програмами міжнародної академічної мобільності та «подвійних дипломів». Нині 48 навчальних дисциплін науково-педагогічні працівники кафедр Інституту викладають іноземними мовами, що становить майже 8% від загальної кількості дисциплін у 2017/2018 навчальних роках. За звітний період науково-педагогічний персонал здобув 2 міжнародні освітні гранти. При цьому лише упродовж 2015–2016 років подано понад 40 проектних заявок на здобуття різних міжнародних грантів. За останні роки укладено 14 угод про співпрацю з провідними закордонними університетами. Не менш вагомим здобутком Інституту є те, що 94 його студенти стали переможцями етапів Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та всеукраїнських олімпіад.

За звітний період в Інституті сертифіковано майже 430 навчально-методичних комплексів, видано 134 навчальних посібники та 6 підручників, опубліковано понад 300 монографій і 5000 наукових публікацій загалом.

Водночас члени Вченої ради Львівської політехніки вказали й на окремі недоліки в роботі Інституту, зокрема на необхідність удосконалити профорієнтаційну роботу серед випускників коледжів Львівської політехніки для збільшення кількості зарахованих студентів на ІІ та ІІІ курси бакалаврського рівня вищої освіти.

Під час засідання Вченої ради Університету перший проректор Львівської політехніки Володимир Павлиш також вручив групі науковців дипломи про присвоєння вчених ступенів та звань.