Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Співзасновник «Prometheus» Іван Примаченко: програма «Штучний інтелект» у Політехніці – острівець освітнього майбутнього

15 листопада 2017, 16:13
Іван Примаченко, співзасновник платформи «Prometheus»

«Майбутнє вже настало – просто воно нерівномірно розподілено». Поки одні жаліються на поточний стан української освіти, інші тут і зараз творять її майбутнє.

Цього року у Львівській політехніці запустили оновлену навчальну програму «Штучний інтелект». Над її розробкою працювали ІТ-спеціалісти провідних компаній спільно з викладачами Університету. Та й навчальний процес виглядає зовсім інакше, ніж у більшості українських вишів.

Наприклад, на курсі Романа Гаська «Алгоритмізація і програмування» 120 студентів-першокурсників паралельно з офлайн-лекціями слухають легендарний Гарвардський онлайн-курс CS50 в українському дубляжі від «Prometheus». В фіналі курсу від студентів Політехніки очікують реалізації власного оригінального проекту. Для цього вони навчаються дизайн-мисленню на іншому курсі на «Prometheus» – «Дизайн-мислення для інновацій».

Більш підготовлені зі школи студенти пишуть застосунки доповненої реальності і нейромережі, ігри. Менш досвідчені в програмуванні створюють роботів на платформі Arduino. На кінець проекту заплановано публічний захист проектів перед представниками IT-компаній Львова.

Невеликі згуртовані команди ентузіастів творять острівці освітнього майбутнього в океані освітнього минулого. І лише від вас залежить чи виникне такий острівець на вашій кафедрі, факультеті та університеті.