Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Степан Веселовський прочитав лекцію для студентів програми «Інтернет речей» Львівської політехніки

24 січня 2017, 14:22
За матеріалами сайту Львівського ІТ Кластеру

Щотижня студенти бакалаврської програми «Інтернет речей» Національного університету «Львівська політехніка» мають змогу слухати провідних львівських ІТ-спеціалістів. Нещодавно на лекцію з предмету «Вступ у спеціальність» прийшов СЕО Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський. Він розказав про розвиток ІТ-індустрії Львова, а також про запобігання корупції в університетах.

За словами Степана Веселовського, Львів – це місто, в якому ІТ розвивається дуже швидко. Зокрема, тут зосереджено понад 15% всіх українських ІТ-ішників та працюють понад 200 компаній. Та що головне – ці цифри постійно збільшуються.

Саме тому попит на нові якісні кадри у Львові дуже великий. Зокрема, це головна причина створення у Львівській політехніці програми «Інтернет речей» – підготовка спеціалістів, які будуть готові працювати у львівській ІТ-індустрії.

«Інтернет речей» Львівської політехніки – це програма, яка показує принципово нові стандарти навчання. Це залучення фахівців до роботи зі студентами, наслідування найсучаснішим європейським та американським практикам, а також робота за принципом верховенства права. Зокрема, на програмі немає корупції: викладачі та студенти погодились працювати за цим стандартом, і навіть з натяками на корупцію тут жорстко борються.

– Корупція – це те, що варто викорінювати із життя українців. Все починається саме із побутової корупції – мілких хабарів. Кожен має слідкувати за собою, і ми впевнені, що наші студенти – відповідальні громадяни і не будуть вчиняти неправильно. Якщо ж раптом вони відчують тиск з боку когось із викладачів, то завжди можуть звернутися до відповідних гарячих ліній або до нас у Кластер, – заявив Степан Веселовський.

Лекція Степана Веселовського була одною із останніх у першому семестрі для студентів програми. Та, за словами одного із засновників програми «Інтернет речей» Зеновія Вереса, наступного семестру зустрічі ІТ-спеціалістів і студентів продовжаться.