Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студентські проекти забудови Львова: майже сто учасників прибуло в Університет на воркшоп Urban density lab Lviv 2017

13 квітня 2017, 08:58
Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»

До Львівської політехніки на Міжнародний воркшоп Urban density lab Lviv 2017 з’їхалося майже сто учасників, студентів архітектурних шкіл із України, Польщі й Австрії. На сьогодні це найбільший воркшоп за всю історію його провeдeння.

До заходу долучився головний архітектор Львова Юрій Чаплінський. Він прочитав студентам лекцію про розвиток Львова. А викладачі ІАРХ розповіли про урбаністичну щільність. Упродовж тижня студенти працювали над своїми концепціями. У червні вони з’їдуться знову, щоб представити свої готові проекти вже в міськраді.

– Цього разу маємо 16 проектних груп. Ми запропонували учасникам воркшопу створити проекти на двох ділянках – позаду церкви св. Анни і від головного до приміського залізничного двірця. Після ретельного вивчення території, яке тривало близько п’яти годин, студенти взялися виготовляти макети, – розповідає завідувачка кафедри містобудування Галина Петришин.

Отож, кожна група представила свій варіант забудови виділених територій, про які в нас кажуть «проблемні», а за кордоном – це шанс для втілення цікавих можливостей. Скажімо, на ділянці за церквою св. Анни – гарний краєвид на місто. Отож, на цій території можна збудувати терасне житло із зеленими дахами. Австрійські студенти негативно сприйняли забудову на місці мехсклозаводу. Також подивовані, що при виході з головного вокзалу – відразу проїжджа частина, адже такого давно нема за кордоном.

Загалом мета воркшопу Urban density lab – підвищення містобудівної щільності. Цікаві проекти учасників можуть стати реальною пропозицією нашим архітекторам.