Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студентський мер політехнік Олександр Николяк став позаштатним радником міського голови Львова

20 листопада 2017, 10:29
Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки

Як уже повідомляли, у стінах Львівської міської ради у Міжнародний день студента відбулась інавгурація новообраного студентського мера Олександра Николяка. Згодом міський голова Львова Андрій Садовий вручив йому посвідчення позаштатного радника міського голови.

Нагадаємо, що Олександр – студент п’ятого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки, він також обіймає посаду заступника голови колегії та профкому студентів і аспірантів Університету.

На зустрічі зі своїм студентським колегою Андрій Садовий, дізнавшись про очікуваний Всеукраїнський з’їзд органів студентського самоврядування в місті Лева, зазначив:

– Я би хотів, щоб у нас, принаймні один раз на місяць, були заплановані робочі зустрічі. І під час таких зустрічей ми би могли обговорити актуальні питання молодіжної політики. Загалом, я думаю, що Студентській раді Львова потрібно допомогти як у плані менеджменту, так і в плані написання грантів у різні організації, які би профінансували такий форум.

Натомість студентський мер міста Олександр Николяк поділився з Андрієм Садовим найближчими планами на майбутнє:

– Наша робота буде побудована так, що передусім звертатимемо увагу на аспекти соціально-правового напрямку. Ми будемо збиратися з органами самоврядування, запрошувати експертів з вищої освіти і, власне, будемо говорити про певні правки та зміни, які ми зможемо зініціювати, щоб поліпшити освітнє законодавство. Перед нами стоїть першочергове завдання – це майбутнє працевлаштування студентів. Адже нерідко бізнес і підприємці остерігаються брати на роботу кваліфікованих молодих випускників, які щойно закінчили університети. Тому потрібно налагодити відповідний діалог з бізнесовим середовищем. Відстежуватимемо також діяльність студентських самоврядувань та надаватимемо їм всебічну правову допомогу.