Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студенти Львівської політехніки розпочали боротьбу за перемогу в освітньому проекті «Авіатор 2018»

15 грудня 2017, 14:28
За матеріалами сайту 032.ua

11 грудня 2017 року в 50 провідних технічних вишах України відбувся перший етап освітнього проекту «Авіатор 2018». Конкурс проходить усьоме для підтримки студентів технічних спеціальностей, мотивування їх до розвитку і заохочення кращих з них поїздками на профільні авіаційні форуми до Великобританії і Франції.

У конкурсі зареєструвалися 8200 студентів з усієї країни, зокрема й із Національного університету «Львівська політехніка». Згідно з правилами, цьогоріч до участі в «Авіаторі» допущено студентів всіх форм навчання, аспірантів і молодих спеціалістів до 25 років включно. Це значно розширило географію й аудиторію проекту, дало можливість більшій кількості конкурсантів заявити про себе і свої таланти.

Під час першого етапу конкурсанти розв’язували завдання з точних наук. Упродовж півтора години вони демонстрували свої знання з математики й фізики. За результатами цього туру буде обрано студентів, які продовжать боротьбу у проекті за поїздку на міжнародний авіаційний форум Фарнборо до Великобританії.

Попереду на учасників чекають ще два відбіркові етапи – тестування з технічної англійської мови (у лютому 2018 року), а також з історії та теорії авіації (у березні 2018). У квітні відбудеться фінал, в рамках якого студенти презентують експертам на чолі з авіаконструктором Дмитром Ківою власні проекти.

Нагадаємо, одним із переможців освітнього проекту «Авіатор 2017» став студент Національного університету «Львівська політехніка» Роман Ганус, який у числі ста переможців конкурсу відвідав престижний авіаційний форум Paris Air Show 2017 Le Bourget.