Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Триває організована МІОК Львівської політехніки Десята Міжнародна літня школа «Крок до України»

19 липня 2017, 10:26
МІОК Львівської політехніки

3 липня 2017 року у Львові розпочалася Десята Міжнародна літня школа україністики «Крок до України». Організатор школи – Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

На десятий день літньої школи учасники дісталися Музею модерної скульптури Михайла Дзиндри, який розташований у Брюховичах неподалік Львова. Організаторам було дуже важливо показати учасникам школи, що Україна має митців світового рівня, які творять модерний дискурс її історії. Цікаво, що музей є подарунком Михайла Дзиндри своїй батьківщині, адже після здобуття Україною незалежності він перевіз свої скульптури зі США, де проживав в еміграції після ІІ світової війни. Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри – це особливе місце з особливою енергетикою, яке варто відвідати кожному. 

Традиційно кожної літньої школи відбувається перегляд сучасного українського фільму. Цього року було обрано фільм фільм, який відображає реалії і проблеми сучасного життя. Учасники школи переглянули фільм «Осінні спогади», який розповідає про адаптацію до мирного життя українського воїна, який повернувся з фронту і його кохання до біженки з Іраку, життя якої також змінила війна. Все це відбувається на яскравому тлі сучасного українського села. Дивлячись цей фільм, студенти збагатили свої знання як з української мови, так і культури.