Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Триває організована МІОК Львівської політехніки Десята Міжнародна літня школа «Крок до України»

14 липня 2017, 15:28
МІОК Львівської політехніки

3 липня 2017 року у Львові розпочалася Десята Міжнародна літня школа україністики «Крок до України». Організатор школи – Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

Щоденник Х Літньої школи «Крок до України»

  1. Х Літня школа україністики «Крок до України» розпочала свою роботу. Сьогодні ми познайомилися із нашими чудовими учасниками з Канади, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Нідерландів, Росії та Чехії. Після офіційної церемонії відкриття, яка відбулася у Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою, студенти склали тест і розпочали працювати у групах відповідно до мовного рівня. Попереду щоденний інтенсивний курс з української мови та цікаві заняття з української культури.
  2. Наша Літня школа набирає обертів. У вівторок, 4 липня, студенти провели перший повний 4-годинний цикл занять інтенсивного курсу української мови. Після цього ми разом знайомилися з історією традиційних львівських пряників «Юрашків», а також спробували самостійно їх розмалювати. Було весело і пізнавально.
  3. Літня школа триває, і ми все більше занурюємося в атмосферу Львова. У середу, 5 липня, ми відвідали домівку Івана Франка. Вислухали екскурсію і довідалися багато цікавого про найвидатнішого нашого львів’янина.
  4. Четвертий день Літньої школи випав на давньоукраїнське свято Івана Купала, тож в цей день ми знайомилися з українською традиційною архітектурою та культурою у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького, відвідали також Сад світового українства, висаджений у 2010 році нашим інститутом. А з самими традиціями святкування Івана Купала познайомилися у парку Горіховий гай, де відбувалися основні львівські святкування.
  5. Разом із п’ятим днем навчання завершився перший навчальний тиждень Літньої школи. Студенти вже вивчили багато, але головні успіхи ще попереду. У завершальний день тижня відвідали Львіварню – один з найновіших музейно-культурних центрів Львова, створений при Львівській пивоварні. З експозиції Львіварні довідалися багато фактів не лише з історії пивоваріння, але й з історії Львова. Ну, і звісно, був час для відпочинку після важкого тижня.
  6. Під час Літньої школи «Крок до України» намагаємося знайомити учасників з культурою і мистецтвом не лише західної частини України, а й Центру і Сходу. Другий тиждень літньої школи ми розпочали з майстер-класу з виготовлення української іграшки у техніці мотанка, який провела майстриня із Харкова Оксана Менткевич.
  7. Дев’ятий день Літньої школи ознаменувався тим, що ми збагатили наші знання і кулінарні вміння на дуже важливу для українців тему. Вперше за всю історію школи відбувся майстер-клас із приготування вареників. І це був, без сумніву, один з найкращих майстер-класів! Трудилися всі, довідалися багато нових слів, а вареники вдалися дуже смачні. Дякуємо Марічці Шинкарчук за цікаве навчання і за море позитиву. Після такого майстер-класу наші учасники стали ще на крок ближчими до України.