Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У головному корпусі Університету засяяла святковими вогнями новорічна ялинка

18 грудня 2017, 16:20
Прес-служба Львівської політехніки

У вестибюлі головного корпусу Університету засяяла різнобарвними святковими вогнями новорічна ялинка. Вже традиційно політехніки надають перевагу штучній лісовій красуні замість натуральної, оскільки ощадливо ставляться до природи.

Приємні клопоти з наряджання новорічної ялинки взяли на себе технічні працівниці головного корпусу під керівництвом коменданта Лесі Мельник. Долучилися до цієї приємної процедури й окремі студенти.

Особливого шарму прийдешнім Новорічним та Різдвяним святам надають розміщені по периметру вестибюля незвичайні білосніжно-ажурні витинанки відомої львівської майстрині Дарії Альошкіної. Свій вернісаж вона проводить у Львівській політехніці не вперше. Рік тому, коли Університет відзначав своє 200-ліття, Дарія представила перед глядачами кілька самобутніх робіт, присвятивши їх Львівській політехніці.

Мисткиня вже з десяток років відроджує давнє українське ремесло витинанки, а її роботи вже встигли побувати у Німеччині, Франції, Польщі, Південній Кореї та інших країнах. Кількість витинанок сягає 500.

На запитання, хто найчастіше замовляє художні твори, Дарія Альошкіна відповіла:

– Спершу витинанки у мене просили друзі та родичі, зазвичай – у подарунок. Згодом творами зацікавилися інші, багато замовлень нині надходить з-за кордону, зокрема з Польщі. Тепер є клієнти і в Україні, здебільшого замовляють паперові фіранки для вікон. Мене дуже тішить, що люди перестали боятися купити швидкоплинне мистецтво і щось... невічне.