Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Університет став співорганізатором круглого столу з проблем інклюзивної освіти на Черкащині

5 грудня 2017, 10:28
За матеріалами сайту «Про все»

На Черкащині відбувся триденний українсько-німецький круглий стіл «Інтеграція науки і практики у вирішенні проблем інклюзивної освіти». Його організували управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаський обласний інститут післядипломної освіти, Черкаський національний університет імені Б. Хмельницького, Національний університет «Львівська політехніка» та Вюрцбурзький університет імені Юліуса Максиміліана (Німеччина).

Команда Спортивного центру Вюрцбурзького університету (Німеччина) провела практичне заняття для студентів-волонтерів факультету соціальної роботи і соціальної педагогіки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та для учнів школи-інтернату на тему «Адаптивна фізична активність у дії». Крім цього, гості подарували для вихованців школи-інтернату корекційне обладнання для проведення занять з адаптивної фізичної активності та фірмові футболки.

Круглий стіл на Черкащині став продовженням дискусії з питань імплементації інклюзивної політики у системі неперервної освіти, яка розпочалася у Національному університеті «Львівська політехніка» у жовтні 2017 року у ході Міжнародного симпозіуму «На шляху до здорового суспільства: гуманістичний вимір». Співпраця між українськими та німецькими партнерами відбувається в рамках програми «Східне партнерства» – загальної ініціативи Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.