Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В ІНПП відбулася лекція професора Олександра Баранова про соціальні, технічні та правові аспекти Інтернету речей

20 листопада 2017, 12:49
ІНПП Львівської політехніки

16 листопада 2017 року в Інституті права і психології Національного університету «Львівська політехніка» відбулася відкрита лекція доктора юридичних наук, професора, керівника наукового центру Науково-дослідного інституту інформатики і права Національної академії правових наук України Олександра Баранова на тему «Інтернет речей: соціальні, технічні та правові аспекти».

Зокрема, Олександр Андрійович докладно розповів про поняття, бар’єри, ризики розвитку технології Інтернету речей. Лектор також ідентифікував основні правові проблеми впровадження IoT в окремих сферах суспільних відносин. Наприкінці лекції професор Баранов оприлюднив гіпотези правового регулювання суспільних відносин за участю роботів.

Професор Олександр Баранов є провідним фахівцем з проблематики інформаційного права, інформатизації, складних систем управління, телекомунікацій та інформаційної безпеки в інформаційному суспільстві.

Лекцію організовано в межах ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «ІТ-право: проблеми і перспективи розвитку в Україні», яка відбулася 17 листопада 2017 року в Національному університеті «Львівська політехніка».