Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В наступному році у Львівській політехніці відбудуться зміни у правилах вступу та навчання

28 грудня 2017, 14:31
Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки

Про зміни в правилах вступу та навчання на останньому в цьому році засіданні Вченої ради Львівської політехніки, яке проводив ректор Юрій Бобало, доповідав відповідальний секретар Приймальної комісії Університету Роман Шуляр.

Щодо основних змін у правилах прийому і навчання, то під час прийому на навчання здобувачів ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти Приймальна комісія буде керуватися переліком конкурсних предметів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для спеціальностей, визначених Міністерством освіти і науки України. А для небюджетних конкурсних пропозицій Університет отримав право вибирати дві третіх предметів із переліку ЗНО самостійно.

У конкурсному ж балі вступників не враховуватимуть середній бал додатку до атестату про повну загальну середню освіту. Мінімальний прохідний бал за всіма сертифікатами із зазначених предметів становитиме 100 балів. Діятиме ЗНО 2016–2018 років, окрім іноземної мови, сертифікати якої діють лише за 2018 рік.

Відбудуться також зміни у принципі формування максимального обсягу державного замовлення для здобуття ступеня бакалавра: 110% – якщо максимальний обсяг у 2017 році виконано повністю; 90% – якщо максимальний обсяг виконано менше, ніж на 50%; 50% – якщо на граничний обсяг не надано жодної рекомендації; 100% – в усіх інших випадках.

Відбудеться певне коригування й у визначенні коефіцієнтів до конкурсного балу:

  • сільський коефіцієнт: чи вступник справді закінчив школу в селі, перевірять через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО); чи проживає вступник як мінімум 2 роки в селі – довідку із сільради перевірятиме приймальна комісія;
  • галузевий коефіцієнт, якщо 1 і 2 пріоритет вступник вказав на спеціальності 3 додатку 7 (технічні спеціальності).

Слід також зазначити, що Всеукраїнські олімпіади й участь у Малій академії наук не будуть враховувати у конкурсному балі для спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та «Міжнародні економічні відносини». На спеціальність «Журналістика» замість творчого конкурсу запроваджують творчий залік.

Стосовно вступників на навчання для здобуття ступеня магістра на основі бакалавра, то впроваджено ЗНО з іноземної мови для вступу на такі спеціальності: «Економіка», «Психологія», «Соціологія», «Журналістика», «Право», «Туризм», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Міжнародні економічні відносини». Тому співбесіди для перехресників на ці спеціальності проводитимуть із 14 до 31 травня за спеціальним графіком. Співбесіди ж для перехресників на інші спеціальності проводитимуть із 2 до 26 липня за спеціальним графіком. Реєстрація бакалаврів на ЗНО відбуватиметься з 14 травня до 5 червня.

Детальніше дізнатися про зміни можна, звернувшись до Приймальної комісії Університету за адресою:

Львів, вул. Ст. Бандери, 12, головний корпус, кім. 101;
тел.: (032) 258-25-37, (032) 258-22-65;
e-mail: entrance@lpnu.ua, http://vstup.lp.edu.ua/.