Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

До вступної кампанії готуються вже відтепер: викладачі Університету зустрічаються з учнями львівських шкіл

19 листопада 2018, 08:52
Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»

«Готуй сани влітку, а до вступної кампанії вже з осені», – таким принципом керуються деякі інститути у Львівській політехніці. Не чекаючи весни, вже відтепер ознайомлюють школярів із перевагами своїх напрямів. Важливо й те, що зосереджуються не лише на випускниках шкіл, а загалом на учнях старших класів, щоб вони зважено, а не спонтанно обирали майбутній фах.

Як і минулоріч, в Інституті права і психології зустрічі зі школярами базуються на поєднанні інформації про переваги навчання, помноженої на корисні практичні поради, які молодь зможе застосувати в своєму повсякденні. Так і цього разу доценти кафедри адміністративного та інформаційного права Роман Радейко, Ірина Хомишин, Уляна Парпан для одинадцятикласників Львівської середньої школи № 22 ім. В. Стефаника організували лекцію про приватність в умовах гібридної війни.

Масштабну презентацію організували і в Інституті інженерної механіки та транспорту. Тут ознайомили учнів 8–11 класів з роботою інституту і зокрема кафедри автомобілебудування.

– Це якраз та вікова категорія школярів, які задумуються, куди після закінчення школи йти вчитися. Зі згоди завідувача кафедри автомобілебудування Ореста Горбая, ми організували презентацію з робототехніки. Розробки кафедри презентували наші студенти Віталій Хома і Юрій Войтишин. Було приємно, що школярі не просто слухали і спостерігали, а багато запитували, їх зацікавила діяльність нашої кафедри. Учні мали можливість попрацювати в лабораторії з роботами-маніпуляторами, за допомогою яких пробували переставляти зі стільця на стілець пластиковий посуд, керувати їхньою їздою… Також показували їм роботів-розвідників, яких створили в нас спеціально для наших воїнів. Нині плануємо організувати профорієнтаційну роботу в різних школах Львова, області та за її межами. Для цього готуємо пакет презентації і підбираємо роботів, яких зможемо возити зі собою, – розповів доцент кафедри автомобілебудування Роман Зінько.