Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Геодезисти навчаються англійською: студентам ІГДГ вручили сертифікати про закінчення англомовного курсу

12 липня 2018, 08:53
Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»

25 червня на кафедрі фотограмметрії та геоінформатики Інституту геодезії відбулося вручення сертифікатів за успішне завершення англійськомовного курсу.

У весняному семестрі 2017/2018 навчального року кафедра ФГІ запровадила викладання навчальної дисципліни «Interpretation and processing of aerial and space images» («Інтерпретація та опрацювання аерокосмічних зображень») англійською мовою. Для Інституту геодезії це нове явище. Апробація пройшла успішно – студенти виконали весь обсяг завдань, успішно склали іспит англійською та отримали сертифікати, які це засвідчують.

– Маємо дуже корисний досвід. Самотужки вивчати дисципліну іноземною мовою – важко, а коли ці особливості пояснює викладач – цікаво. У нас була українськомовна література, тому, якщо виникали труднощі з предметом через нерозуміння англійської – було легко їх усунути. Методичні вказівки, книжки, програми, лекції, презентації – все було забезпечено англійською. Повсякденна лексика дуже відрізняється від професійної, тому засвоєння фахової термінології значно розширює словниковий запас і підвищує рівень знання мови, – розповідає четвертокурсниця Мирослава Бяла.

Робота над впровадженням англійськомовного викладання тривала не один рік. Залучені викладачі, зокрема Ірина Заяць та Любов Бабій, проходили підвищення кваліфікації за кордоном у рамках міжнародної співпраці інституту й кафедри та отримали відповідні сертифікати. Для відбору студентів, які виявили бажання вивчати дисципліну англійською, організували пробні лекції й тестування. Внаслідок було сформовано групу з 12 осіб, розроблено робочу програму та навчально-методичний комплекс для віртуального навчального середовища англійською мовою.

Ініціатива викладання англійською викликала велику зацікавленість серед студентів Інституту геодезії, тому на кафедрі ФГІ було вирішено запровадити у 2018/2019 навчальному році англійськомовне викладання ще трьох дисциплін (двох – для бакалаврів та однієї – для магістрів). Нині вже сформовано групи студентів і розроблено програми курсів.

Також двох студенток кафедри, Мирославу Бялу та Юлію Парійчук, нагородили сертифікатами лауреатів міжнародного конкурсу студентських наукових робіт, що організував Краківський сільськогосподарський університет.