Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Науковці з НТШ зустрілися у Політехніці: відбулися звітні збори Наукового товариства імені Тараса Шевченка

6 грудня 2018, 09:21
Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»

Щорічно в першу суботу грудня відбуваються загальні звітні збори Наукового товариства ім. Тараса Шевченка. Цьогоріч 1 грудня вже вчетверте вони проходили у Львівській політехніці.

У межах конференції науковці обговорили не лише діяльність Товариства (звітував голова НТШ в Україні Роман Кушнір), а й заглибилися в тему загальнодержавного масштабу. Зокрема торкнулися таких тем: Андрій Гречило «Українські національні символи: походження, історія, міфи», Зоя Баран «ЗУНР у символічному просторі Львова», Іван Сварник «Козаки й Московія (до 400-річчя походу Петра Сагайдачного на Москву)», Надія Супрун-Яремко «Українці Кубані: історія і національно-культурний процес», Роман Гладишевський «Симетрія і порядок очима кристалохіміка». А також презентували проект «Жінка в науці».

– У Політехніці є багато дійсних членів НТШ. За підтримки ректора нашого університету професора Юрія Бобала до діяльності Товариства долучилося багато політехніків. Загалом у комісії НТШ – понад 30 професорів. Знаємо, що й рідні Юрія Ярославовича в своєму смт. Дунаїв були активними членами НТШ, – розповів один із заступників голови НТШ, член президії цього Товариства, проректор Львівської політехніки професор Дмитро Федасюк.