Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Навчально-оздоровчий табір Університету «Політехнік-2» – місце для якісного відпочинку

20 липня 2018, 09:28
Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»

У декого вже почалися літні канікули, хтось ще продовжує складати чи перескладати свої іспити, а хтось із нетерпінням очікує відпустки. Львівська політехніка всіляко дбає про оздоровлення та відпочинок студентів, працівників та їхніх дітей. Вибрати є з чого – п’ять навчально-оздоровчих таборів у різних мальовничих куточках України.

НОТ «Політехнік-2», що в карпатському селищі Славське, з року в рік на літні канікули приваблює дедалі більше охочих. Цьогоріч тут таборування відбуватиметься в шість заїздів – п’ять для дітей і один для дорослих.

– Другий рік поспіль у нашому навчально-оздоровчому таборі тривають масштабні будівельно-ремонтні роботи – оновлюємо наш найбільший корпус. Тож, як і минулого року, цього літа відпочити в «Політехнік-2» мають змогу лише діти працівників Львівської політехніки та скеровані Управлінням освіти Львівщини. Сподіваюся, що вже наступного літа ми повернемося до звичного режиму роботи, коли, як і раніше, до нас на відпочинок й оздоровлення з’їжджатиметься дітвора з усіх областей України, – розпочав розмову директор НОТ «Політехнік-2» Володимир Білодід.

Чим цей табір особливий – це підходом до роботи з дітьми та організуванням відпочинку. Тут завжди гарантують, що дітям, якого б вони віку не були (йдеться про школярів), нудно не буває. Їхні виховники – майбутні педагоги з Дрогобицького та Уманського педагогічних університетів – уже мають досвід роботи в цьому таборі, оскільки практикують тут щоліта. Тож і підхід до дітей – відповідний. Уже за кілька днів після початку таборової зміни діти готують святковий концерт на батьківський день. І вже тоді стає зрозуміло, наскільки якісний рівень роботи. Адже їх встигають не лише згуртувати, а й навчити нових танців, пісень, організувати флеш-моби.

Окрім різних ігор, спортивних занять, щозміни організовують екскурсії в музейно-історичний комплекс «Тустань» та на водоспад, інструктажі від пожежно-рятувальних служб, навчання з надання першої невідкладної допомоги та ще багато іншого. Одним із найулюбленіших для дітей є сходження на гору, де всім загоном палять багаття, запікають картоплю та провадять різні конкурси.

Володимир Петрович наголошує, що в таборі щороку відбуваються якісь позитивні зміни. Завдяки розумінню та постійній підтримці керівництва університету, зокрема ректора професора Юрія Бобала та проректорів, відпочинкова база розвивається досить стрімко, особливо, якщо порівнювати з іншими.

Мало того, що буде цілком оновлено корпус № 2, – уже піднято верхній поверх, замінено перекриття, здійснено перепланування так, щоб у кожній кімнаті був душ і туалет (а не на поверсі як раніше), планують зробити ще й індивідуальну котельню.

Також завершують обладнання спортивної території, де буде майданчик для пляжного волейболу, встелений піском, гімнастичний майданчик та європейського рівня міні-футбольне поле зі штучним покриттям. Директор каже, що вже є домовленості з футбольними командами дитячих і юнацьких спецшкіл «Опір», «Карпати», «Львів», що вони їздитимуть на тренування до нашого табору.

На завершальному етапі й будівництво одного з трьох корпусів котеджного типу. Тут тривають підготовчі роботи для буріння свердловини для води, щоб табір мав додатковий резерв, що забезпечить безперебійне водопостачання. Окрім цього погоджено будівництво окремої електричної підстанції.

– Головне завдання, яке ставлю перед собою – це створення якісних умов для відпочинку та оздоровлення. Величезна кількість наших перемог, нагороди та подяки свідчать про те, що ми все правильно робимо. Для нас важливо, щоб Політехніка була попереду ще й у цьому напрямі, – підкреслив Володимир Білодід.