Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Найамбітніші проекти року Львівського ІТ Кластеру в освітньому напрямі пов’язані з Політехнікою

31 грудня 2018, 15:48
Львівський ІТ Кластер

2018 добігає кінця – саме час підбити підсумки діяльності Львівського ІТ Кластеру. Цей рік видався особливо успішним для організації: діяльність Кластеру увінчалась новими проектами, стрімким розвитком попередніх та великою кількістю нових учасників. На сьогодні Львівський ІТ Кластер об’єднує 95 учасників, серед яких 84 ІТ-компанії, а також партнери та університети.

Модернізація ІТ-освіти в Україні є одним з пріоритетних напрямків діяльності Львівського ІТ Кластеру, адже якісна освіта виховує професіоналів, які вже скоро формуватимуть нове бізнес-середовище в Україні. Щоби виростити достойних працівників, майбутніх конкурентів та бізнес-партнерів, ІТ Кластер працює над трьома освітніми проектами для школярів та студентів: IT Expert, IT Future та IT Challenge.

У рамках програми IT Expert у 2018 році було запущено 4 нові навчальні програми, зокрема три з них – «Робототехніка», «Бізнес-аналіз» та «Кібербезпека» – у Національному університеті «Львівська політехніка». Загалом під егідою ІТ Кластеру запущено вже 9 інноваційних бакалаврських програм, на яких навчаються 741 студент і над якими працюють 80 спеціалістів з ІТ-компаній Львова.

Для кращої та комфортнішої роботи студентів Львівський ІТ Кластер спільно з місцевими ІТ-компаніями відкрили 4 нові лабораторії, зокрема дві лабораторії «Інтернету речей» – у Львівській політехніці: від Sigma, PLVision, SoftServe, Conscencia, Intellias, Perfectial та Vakoms.

Ще одним проектом освітнього напряму ІТ Кластеру є «IT Challenge» – шкільна Олімпіада з ІТ, яку Львівський ІТ Кластер спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» та Львівською міською радою організовує серед молодих ІТ-талантів. Проект покликаний вмотивовувати учнів розвивати свої навики ще зі школи та популяризувати вивчення математики й англійської мови.