Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Повернулися додому з перемогою: політехніки здобули перше місце на олімпіаді з автоматизації та приладобудування

13 червня 2018, 14:12
Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»

Магістр першого року навчання кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ІЕСК Петро Дичук здобув впевнену перемогу в II турі Всеукраїнської студентської олімпіади в галузі знань «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

Олімпіада проходила 23–25 травня на базі Одеської академії харчових технологій. У ній взяло участь 59 учасників (19 магістрів і 40 бакалаврів) із 18 закладів вищої освіти України. У бакалаврів були завдання тестового характеру. Магістри ж, виконуючи завдання, мали не лише показати свій творчий інженерний підхід до них, а й уміння застосувати сучасні мікропроцесорні технічні засоби та програмне забезпеченням для їх реалізування.

Ще одна радісна новина: Павло Дичук (4 місце), бакалаври Ростислав Сапелюк (9 місце) та Сергій Хомич (12 місце) у підсумку посіли перше місце у командних змаганнях. Це – заслужена перемога не лише хлопців, а й усіх викладачів кафедри, які під орудою старшого викладача Стефана Онисика готували їх до цього заходу.

– Для мене ця перемога дуже дорога і несподівана, – зізнається Петро Дичук (хлопець добре вчиться, отримує підвищену стипендію). – У такому заході брав участь уперше. Дуже вдячний нашим викладачам, адже без них ми не досягнули би такого успіху.

– У тому, що наші магістри другий рік поспіль посідають перше призове місце на Всеукраїнській олімпіаді, а цього року здобули ще й перше командне місце, – справді велика заслуга моїх колег, – говорить Стефан Онисик (отримав Подяку за високу професійну підготовку учасників олімпіади). – Окрім розв’язування різноманітних задач, ми вчили наших вихованців прораховувати всі ходи, вміти бачити різні «підводні камені», що можуть очікувати на олімпіаді. На мою думку, спеціаліст не той, що знає 1000 методів вирішення інженерних задач, а той, який знає 10 способів, як обійти ці «підводні камені» й отримати гідний результат. Нам це вдалося.