Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Телекомунікаційників та комп’ютерників об’єднав Симпозіум: в Університеті відбувся IEEE IDAACS-SWS 2018

28 вересня 2018, 14:20
Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»

Вагоме міжнародне наукове зібрання 4th IEEE International Symposium on Wireless Systems within the IEEE International Conferences on Intelligent Data Acquisition and Advanced Computing Systems (IEEE IDAACS-SWS 2018) згуртувало у Львівській політехніці науковців з України та з кількох континентів.

Сателітну конференцію, що згодом переросла у симпозіум, започатковано з ініціативи німецьких колег 2012 року. У Політехніці цей захід відбувся вдруге. На нього прибули науковці з українських технічних університетів Львова, Києва, Тернополя, Одеси, Миколаєва, Харкова, а також установ НАН. Львівську політехніку представили науковці двох інститутів – ІТРЕ та ІКТА. Активні учасники симпозіуму – поважні й молоді дослідники з Німеччини, Китаю, Пакистану, США.

Як розповів генеральний керівник конференції, професор Тернопільського національного економічного університету Анатолій Саченко, цього разу на симпозіумі розглянули основні питання, пов’язані зі сучасним розвитком інфомереж (новий напрям, який комбінує радіотехнічні пристрої та системи з інфокомунікаційними мережами та системами), порушили актуальні питання інтернету речей, тому цей захід можна назвати «сплавом» інфокомунікаційних та комп’ютерних технологій.

Доповіді, виголошені на симпозіумі, цікаві, сучасні, зі застосуванням новітніх технологій. До того ж, симпозіум мав онлайн-трансляцію, тому був доступний для перегляду молодим науковцям, зацікавленим цією тематикою. Завідувач кафедри телекомунікацій ІТРЕ, голова програмного комітету професор Михайло Климаш каже: «Очікуємо, що симпозіум матиме продовження як у подальших конференціях, так і в науковій співпраці, зокрема в рамках європейського ґранту «Горизонт-2020».

Найбільший здобуток цієї події полягає в тому, що доповіді індексують у наукометричних базах.