Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В Університеті обговорюють проблеми впровадження інноваційних комп’ютерних технологій у вищій школі

23 листопада 2018, 12:22
Прес-служба Львівської політехніки

Днями в Національному університеті «Львівська політехніка» розпочала роботу Х науково-практична конференція «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі». Організували і проводять її науковці університету та Наукового товариства імені Тараса Шевченка. Партнером виступила компанія Data Art.

Як розповідає заступник голови організаційного комітету конференції Леонід Озірковський, метою цьогорічного наукового зібрання є поширення теоретичного і практичного досвіду застосування інтерактивних, комп’ютерних та інфокомунікаційних технологій, обговорення актуальних напрямів інформатизації, обмін досвідом в галузі інформатизації тощо.

Вступним слово конференцію відкрив проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки професор Дмитро Федасюк.

У межах конференції працюють секції, де науковці обговорюють проблеми інформатизації діяльності закладів вищої освіти, впровадження інноваційних комп’ютерних засобів навчання, створення та використання відкритих онлайн ресурсів в навчальному процесі, комп’ютерного тестування знань та вмінь, комп’ютерних технологій в бібліотечній справі.

Цікавими і змістовними були доповіді про концепцію єдиного інформаційного середовища, запровадженого у Львівській політехніці (доповідачі Павло Жежнич та Теодор Бурак), особливості створення навчальних планів у віртуальному навчальному середовищі Національного лісотехнічного університету України (Ярослав Соколовський, Олександр Сторожук, Андрій Савчинець), використання відкритих онлайн ресурсів у навчальному процесі дисципліни «Практика перекладу: японська мова» (Мирон Федоришин), інноваційні підходи до співробітництва університетів та IT-бізнесу (Євген Сакало «GlobalLogic Ukraine»), Розроблення і використання електронних освітніх відеоресурсів від відеоелементів до відеокурсів (Дмитро Федасюк, Ярослав Глинський, Вікторія Ряжська) тощо.