Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В Університеті розпочався черговий семестр за проектом «Україна – Норвегія» з перепідготовки військовослужбовців

25 вересня 2018, 10:28
Прес-служба Львівської політехніки

Четвертий рік поспіль в Інституті адміністрування та післядипломної освіти Національного університету «Львівська політехніка» реалізується спільний українсько-норвезький проект з перепідготовки і соціальної адаптації військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, інших силових структур та членів їхніх сімей. За цей час другу професію здобули майже 300 осіб, з яких переважна більшість змогли знайти нову цікаву роботу або створити власний бізнес. Це забезпечило їм гідні умови життя і впевненість у майбутньому.

Партнером проекту виступає Міжнародний фонд соціальної адаптації, що має на меті, спираючись на ідеали гуманізму та людяності, згуртувати людей, які пройшли через пекло війни, дати їм «друге дихання» в житті.

Королівство Норвегія вже п’ятнадцять років поспіль допомагає українським військовослужбовцям адаптуватися в цивільне життя після звільнення з війська. Таку перепідготовку колишніх військовослужбовців в Україні проводять кілька закладів вищої освіти, одним із них є Львівська політехніка, яка приєдналася до проекту в 2014 році. Ця проблема набула особливої гостроти в останній час, якщо врахувати ту обставину, що сьогодні у Львові налічується понад 5000 учасників бойових дій.

Цьогорічних слухачів з початком осіннього семестру тепло привітали член правління Міжнародного фонду соціальної адаптації, керівник проекту «Україна – Норвегія» у Львівській політехніці Тетяна Шаповалова, Президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов, проректор із науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Роман Корж, директор Інституту адміністрування та післядипломної освіти Віктор Яськов та інші. Зі словом-відповіддю виступив учасник проекту «Україна – Норвегія» підполковник Сергій Теницький.

На зустрічі зі слухачами були також присутні представники роботодавців – керівник і засновник компанії Perfectial Андрій Скоропад та директор із розробки програмних продуктів OnApp Анатолій Пилипчук, а керівник ІТ-академії компанії SoftServe Андрій Переймибіда привітав присутніх в онлайн-режимі. Завітали також представники громадської організації «Нове суспільство України» Костянтин Левченко і Сергій Дворянінов.
 

Світлини Йосипа Марухняка