Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Викладач ІНПП провів у Східноукраїнському центрі громадських ініціатив тренінг із вивчення OSINT-технік

23 листопада 2018, 12:52
Кафедра АІП Львівської політехніки

20 листопада 2018 року з ініціативи Східноукраїнського центру громадських ініціатив асистент кафедри адміністративного та інформаційного права Інституту права та психології Національного університету «Львівська політехніка», к.ю.н. Роман Радейко провів для організацій, які займаються документуванням порушення прав людини, тренінг із вивчення технік розвідки на основі аналізу відкритих джерел інформації (OSINT).

Учасники опанували форми збору та аналізу інформації, ознайомилися з ризиками під час використання OSINT-технік. Роман Радейко поділився механізмами пошуку та аналізу інформації, а також детально охарактеризував особливості дослідження url-адрес для виявлення прихованої інформації та показав механізми використання ідентифікаторів для онлайн-пошуку.

Одне з питань, що були розглянуті на тренінгу, – алгоритми пошуку інформації. Серед них – геолокація дописів, зображення і відео, пошук IP-адрес. Роман Радейко також наголосив на вмінні відрізняти фейк від правдивої інформації, підказавши перелік сайтів, які допускають поширення неправдивої інформації.

Серед учасників були представники СЦГІ, УГСПЛ, Донбас-SOS, Восток-SOS та документатори інших міст (Бахмут). Тренінг сприяв напрацюванню механізмів для пошуку інформації документаторами і журналістами.
 

Східноукраїнський центр громадських ініціатив – громадська організація, заснована у січні 2003 року у місті Луганськ членами Студентського братства Луганської області. Організація зареєстрована 31 березня 2003 року. З літа 2014 року Центр був змушений перенести свій офіс до Києва. Основним напрямком роботи Центру з початку війни на Донбасі є документування воєнних злочинів, скоєних в ході збройного конфлікту, допомога постраждалим та миротворчі ініціативи.