Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Завершення календарного року: відбулося останнє цьогорічне засідання Вченої ради Львівської політехніки

27 грудня 2018, 11:24
Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»

На останньому цьогорічному засіданні йшлося про перепідготовку та атестацію кадрів вищої кваліфікації, захищені докторські, а також про зміни у правилах прийому на навчання.

Засідання розпочалося з привітань. Окрім нагородження найкращих студентів, відзначення викладачів, науковців, Львівська політехніка отримала сертифікат компанії «Бюро Верітас Україна», який свідчить про те, що в університеті керування якістю здійснюють відповідно до міжнародних стандартів.

Заслухавши інформацію проректора з наукової роботи Наталії Чухрай про підготовку та атестацію кадрів, засідателі дійшли висновку, що в університеті є всі передумови для підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів. Однак не в усіх інститутах захищають кандидатські та докторські відповідно до укладеного графіка, в окремих поменшало вступників до аспірантури і докторантури. Наталія Чухрай також розповіла про хід експериментування з присудження ступеня доктора філософії.

Зміни у вступі на навчання стосуватимуться термінів подання документів та творчих конкурсів в ІАРХ. Будуть дійсні сертифікати ЗНО останніх трьох років, а іноземної мови – двох. Обов’язковою умовою отримання сільського коефіцієнта буде завершення навчання у сільській школі. Вступники на базі молодшого спеціаліста (випускники коледжів) повинні подати результати ЗНО, відповідно до міністерських вимог. Побільшає спеціальностей до магістратури, на які складатимуть ЗНО з іноземної мови. А пільги при вступі матимуть учасники всіх бойових дій та діти з родин, де є понад п’ятеро дітей. Про ці зміни інформував відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Гончар.